Opetusmateriaalit

  Nimi - pakollinen:

  Sähköpostiosoite - pakollinen:

  Verkkolaskutusosoite & operaattoritunnus:

  Toimitusosoite (HUOM.: valtaosa tuotteista toimitetaan sähköpostitse):

  Laskujen toimitusvaihtoehdot ovat verkkolasku tai sähköpostilasku.

  Esittely yhdistyksen opetusmateriaaleista lukio-opetukseen. (pdf)

  Tilaan seuraavat tuotteet:

  Einfach D-A-C-H erleben -materiaalipaketti

  ilmestynyt 11/22

  Esittelyvideo

  Olisipa kiva piristää tuntia jollakin tapaa nopeasti! Nyt tarvitsisin jotakin autenttista, jonka voin upottaa nopeasti oppimisalustalle! Haluaisin oppilaiden tietävän enemmän tästä maasta ja kulttuurista, kuin mitä kirja tarjoaa!
  Tässä sinulle vastaus: uusi Suomen Saksanopettajat ry:n Einfach D-A-C-H erleben -materiaalipaketti. Paketti sisältää runsaasti videolinkkejä joko tehtävien kera tai vain katsottavaksi sekä linkkejä lauluihin, tehtäväsivustoihin tai nähtävyyksien esittelykierroksille, joita voi katsoa vaikka VR-laseilla, jos sellaiset koulusta löytyvät. Tehtävät, linkit ja ohjeet on pyritty selostamaan niin selkeästi, että opettaja tietää heti, mitä tehdä, kun haluaa käyttää paketista ottamaansa tehtävää. Linkit on pyritty valitsemaan siten, että ne tulevat luotettavista lähteistä ja pysyisivät pitkään toiminnassa, ja tehtävien käyttöönotto ohjeistetaan seikkaperäisesti.
  Alustana käytetään suljettu Google Sites-sivusto. Käyttö vaatii gmail-osoitetta. Kannattaa siis tehdä tilaus gmail-osoitteelta tai laita gmail-osoitteesi "lisätietoja"-kenttään tämän sivun alareunassa. Lisenssi on henkilökohtainen > yksi käyttäjä / tilaus.

  Videomateriaalipaketti suullisen kielitaidon harjoitteluun

  ilmestynyt 2/2021

  Esittelyvideo

  Videolla näyttelijä käy videota katsovan opiskelijan kanssa dialogia ja opiskelijan reagoinnin ajaksi video pysähtyy. Reagoinnin ohjeistukset on jaettu pääosin kahteen eri vaikeustasoon, joten videot soveltuvat sekä lukion A- että B-saksan opetukseen ja 9. luokan kevääseen.
  Erilaisiin tilanteisiin hyppääminen, yllätyksellisyys ja teknologian hyödyntäminen motivoivat opiskelijaa avaamaan suunsa ja tutustuttavat samalla erilaisiin tilanteisiin, joissa saksan kielen taito tulee tarpeeseen. Videot sopivat niin oppituntien mausteeksi, itsenäiseen harjoitteluun, kurssisisältöjen kertaamiseen kuin suullisen kielitaidon arviointiin.
  Monipuolinen materiaalipaketti käsittää teemoja lipun ostamisesta lähtien aina ympäristökysymyksiin asti. Paketti tarjoaa 11 erilaista keskustelutilannetta harjoiteltavaksi. Lisäksi pakettiin sisältyy video, johon on koottu useita lyhyitä reagointitilanteita. Videoaketti on uuden OPS:in mukainen.

  Puhu ja pelaa - ideoita saksan opetukseen

  ilmestynyt 9/2020
  Miten saan nopeasti numerot haltuun alkeiskurssilla? Entä miten saan oppilaat motivoitua treenaamaan kielioppia ilman kirjoittamista? Tai miten voisin liikuttaa oppilaita ainaisen istumisen sijaan ja siitä olisi vielä hyötyäkin oppimisen kannalta?

  Materiaalipaketti tarjoaa yli 50 valmista peliä, leikkiä tai peli-ideaa. Tiedostot ovat joko tulostusvalmiita pdf-tiedostoja tai muokattavia google docs -tiedostoja (lataa omalle koneelle ennen muokkausta). Materiaali on koottu monen eri tasolla opettavan opettajan tehtävistä ja niiden päätarkoitus on välittää ideoita. Sinä itse voit vaihtaa harjoiteltavat sanat tai asiat mielesi mukaan. Voit laittaa myös oppilaat tekemään pelejä paketin ohjeiden mukaan.

  30 Jahre Wiedervereinigung – Mauerpaket

  ilmestynyt 8/2019
  Paketti sisältää pienoiselokuvan ”Drübenland” 42film Produktion 2019 (https://www.imdb.com/title/tt9230734/ pituus n. 15 min. / engl. tekstitys tai ilman) sanastoineen ja käsittelyvihjeineen, Power point -esityksen saksaksi faktoista sekä sanastolla että ilman sanastoa (edistynyt lukiotaso), teemaa elävöittäviä dialogeja ja aiheeseen sopivia linkkivinkkejä, sarjakuvan ”Mit der Seilbahn über die Mauer” (Susanne Buddenberg ja Thomas Henseler) ja siihen laaditun sanaston sekä tehtäviä. Paketissa on vielä 25 kuvaa East Side Gallerystä käsittelyvihjeineen sekä pieni kuvakansio Berliiniin liittyvistä tunnetuista asioista.

  Kielioppipaketti "100x Grammatik"

  ilmestynyt 10/2018
  Kaipaatko valmiita tai muunneltavia tehtäviä, jotka soveltuvat lisäharjoitteluun tai testitilanteisiin? Kielioppipaketti sisältää 100 tehtävää kieliopin eri alueilta. Tehtävät ovat joko ennen julkaisemattomia tai parhaita paloja menneistä materiaalipaketeista koottuna kätevästi sähköiseen muotoon. Mukana on kaikkien tasojen harjoituksia. Materiaalit toimitetaan sähköpostiin. Lisenssi on henkilökohtainen > yksi käyttäjä / tilaus.

  Varhentamispaketti

  ilmestynyt 10/2018
  Vinkkejä ja ideoita varhennettuun kieltenopetukseen.
  Materiaalipaketti sisältää tuntisuunnitelmia ja runsaasti leikkejä ja ideoita varhennetun kielenopetuksen tarpeisiin. Materiaalissa kuvattuja harjoituksia voi käyttää soveltaen myös muilla kielten tunneilla.
  Alustana käytetään suljettu Google -sivusto. Käyttö vaatii gmail-osoitetta. Kannattaa siis tehdä tilaus gmail-osoitteelta tai laita gmail-osoitteesi lisätietojakenttään tämän sivun alareunassa. Lisenssi on henkilökohtainen > yksi käyttäjä / tilaus.

  Preliminäärikokeet sekä pitkälle että lyhyelle saksalle

  Preliminäärikokeet ovat word-tiedostona vastausvaihtoehtoineen sekä abitti-muodossa (suomeksi & på svenska). Kokeen kokonaispistemäärä on 209 pistettä ja opettaja voi miettiä, pidetäänkö koe viisi- tai kuusituntisena. Koe sisältää videon, tekstinymmärtämiset, rakenteen, sanaston ja aineet. Koe ei sisällä kuuntelua. Yhdistys suosittelee, että kuuntelukoe pidetään erillisenä kokeena jollakin vanhalla 90 pisteen kuuntelulla, jotta oppilas saa kokonaispisteiksi 299p.
  Huom: jatkossa prelit voi koota Examinasta helposti itse, joten yhdistys ei niitä enää laadi. (23.8.2019)
  Kevät/Vår 2019


  Syksy/Höst 2017:


  6. luokan valtakunnallinen koe

  Huom.: Koe ei enää tehdä joka vuosi alhaisen kysynnän vuoksi. Vanhempia vuosimalleja myydään hintaan 20e/koe. Ota yhteyttä sihteeriin (info [at] suomensaksanopettajat.fi).
  Valtakunnalliset kokeet sisältävät opettajan ja oppilaan versiot kokeesta sekä kuuntelu mp3-muodossa. Kokeet toimitetaan sähköpostitse.

  Materiaalipaketit sähköisenä

  Vanhempia vuosimalleja myydään hintaan 50e/paketti. Ota yhteyttä sihteeriin (info [at] suomensaksanopettajat.fi).

  Oheistuotteet
  Suomen Saksanopettajat ry:n pallot, halkaisija 7 cm: LOPPUUNMYYTY

  Lisätietoja:

   

  Permanent link to this article: https://www.suomensaksanopettajat.fi/tilauslomake/