SUKOL palkitsi vuoden kieliteon ja vuoden kielenopettajan

IMG_5878

Hyvinkään kaupungin palkitut kielenopettajat ja Hyvinkään yhteiskoulun lukion rehtori Kirsi Silvennoinen

Vuoden kieliteko -palkinto ja Vuoden kieltenopettaja -tunnustus jaettiin tänä vuonna SUKOLin 60-vuotisjuhlaseminaarissa Hanasaaressa lauantaina 7.10.2017.

SUKOL myönsi Vuoden kieliteko -palkinnon Hyvinkään kaupungin kieltenopetuksen verkostolle. Hyvinkään kaupungin saksanopettajat, ehtivät kertoa jo kevätkoulutuspäivillämme Hyvinkään yhteiskoulun lukion saksanopettajan Minna Hietamäen johdolla tehokkaasta yhteistyöstään kielten ja erityisesti kielivalinnan hyväksi. Myös rehtori Kirsi Silvennoinen vakuutti meidät tiiviin yhteistyön voimasta ja Hyvinkään kaupungin kielimyönteisestä hengestä. Vuoden kieliteko myönnetään vuosittain monipuolisen kielitaidon edistämisestä Suomessa. Otavan Kirjasäätiön lahjoittaman palkinnon arvo on 2000 euroa.

SUKOL valitsi vuoden kieltenopettajaksi Parolan yhteiskoulun ja lukion ruotsin ja saksan lehtorin Heini Syyrilän. Palkintoraadin perusteluissa nostetiin esille, että “Heini Syyrilä on kehittänyt pitkäjänteisesti menetelmiä, joilla tietotekniikka tulee kieltenopetuksen luontevaksi osaksi. Hän on ollut edelläkävijä sähköisten kokeiden kehittämisessä. Hän jakaa avoimesti vinkkejä kollegoilleen ja kouluttaa kieltenopettajia opetuksen sähköistämisessä ja toiminnallisten menetelmien käytössä.” (lue alkuperäinen artikkeli SUKOLin nettisivuilta) Sanoma Pro:n lahjoittaman palkinnon arvo on 1000 euroa.

Kaikille palkinnon saajille sydämelliset onnittelut!

Permanent link to this article: https://www.suomensaksanopettajat.fi/sukol-palkitsi-vuoden-kieliteko-ja-vuoden-kielenopettaja/