SUKOL & LUKKI-hanke: Kielitaitoinen on ja tekee, mitä haluaa -kampanja

Mitä kieliä sinä haluaisit opiskella ja mitä taitosi avulla saavuttaa? Vai oletko jo toteuttanut unelmasi kieli- ja kulttuuritaitojesi ansiosta? Suomen kieltenopettajien liitto SUKOL ry:n yhteistyökumppani lukion kieltenopetuksen kehittämishanke LUKKI haastaa kaikki jakamaan oman unelmansa hyvästä kielitaidosta.

SUKOLin ja LUKKI-hankkeen tavoitteena on, että monipuolinen kieltenopiskelu on aina kannustavaa ja kannattavaa. Molempien tahojen yhteinen viestin on, että vähäiselläkin kielitaidolla on merkitystä. “Monipuolinen kielitaito on kulttuuripääomaa, joka kuuluu kaikille. Jokainen kieli on erilainen ja mahdollistaa erilaisen ajattelun ja viestinnän”, sanoo SUKOLin puheenjohtaja Outi Vilkuna. Siksi useiden kielten opiskeluun tulee kannustaa kaikilla asteilla.

LUKKI-hanke on erityisen huolissaan lukiolaisten kaventuneista kieliopinnoista. Työelämässä tarvitaan laajempaa kielten ja kulttuurien osaamista, ja monen henkilökohtainen unelma voi toteutua kielitaidon ansiosta. Kielitaitoinen työnhakija erottautuu aina.

Tehdään yhdessä monipuolisesta kielitaidosta jokaisen suomalaisen elämäntaito!

Lisätietoja LUKKI-hankkeesta: Tiina Salomaa, lukki@syk.fi.

Permanent link to this article: https://www.suomensaksanopettajat.fi/sukol-lukki-hanke-kielitaitoinen-on-ja-tekee-mita-haluaa-kampanja/