PAD kirjoituskilpailu saksan lukijoille

Saksan ulkoministeriö kutsuu myös vuonna 2019 suomalaisia saksaa lukevia koululaisia 4-viikkoiselle kielikurssille Saksaan. Kurssi järjestetään Suomen koulujen kesälomien aikana.
Stipendinsaajat viettävät ensin kaksi viikkoa saksalaisessa isäntäperheessä ja käyvät saksalaista koulua yhdessä perheen koululaisten kanssa. Isäntäperheessä oleskelun jälkeen he tutustuvat yhdessä muista maista tulevien stipendiaattien kanssa saksalaisiin kaupunkeihin kuten Hampuriin, Müncheniin tai Berliiniin ja perehtyvät samalla Saksan historiaan, kulttuuriin ja yhteiskunnalliseen elämään.
Matkan järjestää Saksan osavaltioiden opetus- ja kulttuuriministerikonferenssin alainen koululaisvaihtojärjestö Pädagogischer Austauschdienst (PAD) ja stipendi kattaa kaikki matka- ja oleskelukustannukset Helsingistä ja Helsinkiin.
Stipendit jaetaan palkintoina kirjoituskilpailussa, jonka järjestävät Saksan Helsingin-suurlähetystö ja Suomessa toimiva saksan kielen aineneuvoja Milena Rehn.

Kilpailu päättyy 29. maaliskuuta 2019 klo 12:00

 


 

Kilpailutehtävä: Oppilaan tehtävänä on koota musiikkiin tai urheiluun liittyvästä aiheesta tai jostakin ajankohtaisesta Saksaan liittyvästä asiasta portfolio, jonka rungon muodostaa oppilaan itsenäisesti laatima vähintään 200 sanaa sisältävä saksankielinen teksti.
Kilpailutyöhön tulisi sisällyttää tekstin lisäksi esimerkiksi kuvia/valokuvia, videopätkiä, haastatteluja, lehtiartikkeleita tms., joita oppilaan tulee kommentoida (lähteet mainittava). Valmis portfolio toimitetaan joko paperimuodossa tai sähköisesti pdf-muodossa (esim. PowerPoint, maks. 20 MB).


 

Lisätietoa

Esite opettajille

Esite oppilaille

Permanent link to this article: https://www.suomensaksanopettajat.fi/pad-kirjoituskilpailu-saksan-lukijoille/