Kulttuurikurssin materiaalipankki ilmestyy tammi-helmikuun vaihteessa

 

kulttuurikurssi

Tammi-helmikuun vaihteessa ilmestyy Suomen Saksanopettajat ry:ltä lukion uuden opetussuunnitelman mukainen materiaali SAA3-kurssiin. Materiaalipankki tarjoaa kulttuurikurssille raikasta, sähköistä ja  muokattavaa sisältöä kaikkien saksanopettajien käyttöön ja se soveltuu myös hyvin muille kulttuuria käsitteleville kursseille.

Pankki sisältää teemasanastoja keskeisimmistä aihepiireistä, kuten kirjallisuus, taide, musiikki ja media. Näihin sanastoihin on olemassa valmiit Quizlet-sanalistat, sähköiset ristikot, AB-harjoitukset, Kahoot-pelejä ja muita sekalaisia tehtävätyyppejä.

Teemasanastojen lisäksi pankkiin on koottu autenttista ja ajankohtaista materiaalia kulttuurin eri aloilta: pätkiä uutuusdekkareista, kirjailijan haastattelua videolla, hirviörunoutta, bloggareita sekä muotia. Unohtamatta saksankielisen kulttuurin kulmakiviä, kuten Goethea, Schilleriä ja juhlaperinteitä valmiiksi prosessoituina opetuskokonaisuuksina. Kappaleista löytyy mm. linkit, saksa-suomi-sanastot ja erilaisia tehtäviä.

Pankin idea on tarjota saksanopettajille valikoima valmiiksi mietittyjä kokonaisuuksia, joista jokainen valitsee itselleen ja ryhmälleen sopivat teemat, muokkaa materiaalia halutessaan ja jakaa oppilailleen sähköisesti.

 

  • alustana suljettu Google -sivusto

  • käyttö omalla gmail -osoitteella

Permanent link to this article: https://www.suomensaksanopettajat.fi/kulttuurikurssin-materiaalipankki-ilmestyy-tammikuun-lopulla/