#idt2021 -Kansainvälinen Saksanopettajien konferenssi Wienissä

IDT eli Kansainvälinen Saksanopettajien konferenssi on saksaa vieraana kielenä (DaF) sekä saksaa toisena kielenä (DaZ) opettavien opettajien suurin yksittäinen kansainvälinen tapahtuma ja foorumi. Se järjestetään 2.8.-7.8.2021 jo 17. kerran ja tällä kertaa Wienissä. Kansainvälisen konferenssin toimeksiantajana ovat Kansainvälinen Saksanopettajien liitto IDV ja eri maiden paikallisjärjestöt sekä yhdistykset.

Joka neljäs vuosi järjestettävän konferenssin tarkoituksena on tarjota jatkokoulutusta ja tiedottaa osallistujia ajankohtaisista teoreettisista aiheista sekä käytännön opetukseen liittyvistä asioista. Se tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden kansainväliseen kokemusten vaihtoon oppiaineen didaktiikasta, sisällöistä ja sen kielipoliittisesta asemasta.

IDT tarjoaa saksan kielen opetushenkilöstölle, tutkijoille, opiskelijoille, koulutuksen parissa työskenteleville – myös koulutuspolitiikoille – ja aineinstituutioiden edustajille, järjestöille, kieliyhdistyksille, kustantamoille sekä muille kielten kurssintarjoajille ja koulutuslaitoksille hyvän mahdollisuuden tavata toisia asiantuntijoita sekä tilaisuuden kohdata saksaa vieraana kielenä opettamiseen keskittyneet tahot kokonaisuutena kansainvälisessä ilmapiirissä.

Tarjolla on kattavasti asiantuntijaluentoja ja erilaisia työpajoja, kulttuuriohjelmaa, retkiä Wienin ympäristöön sekä monipuolista aamu- ja iltaohjelmaa. Käytännön järjestelyistä vastaa itävaltalainen ÖDaF ja paikalliset sekä kansainväliset työryhmät ja instituutiot sekä sponsorit. Perinteisesti edustettuna ovat myös työryhmät Saksasta, Sveitsistä ja Liechtensteinista.

Vuonna 2021 IDT-konferenssin motto on mit.sprache.teil.haben, ja osallistujia odotetaan noin 3000 kävijää yli 120 maasta. Asiantuntijaluentojen, paneelikeskustelujen, didaktisten työpajojen sekä eri osastojen (Sektionen) esitysten lisäksi on tavoitteena aktivoida osallistujia aiheittain vuoropuheluun, nettikeskusteluun ja palautteenantoon. Keskeisenä tavoitteena on osallistaa eri osapuolia vuorovaikutukseen niin esitysten sisällöistä kuin laajemmin oppiaineestakin.

Konferenssiin voi ilmoittautua sekä esiintyjänä että myös kuuntelijana ja keskusteluun osallistujana. Tarjolla on seitsemän teemanmukaista osastoa A-G, joissa kussakin on alaosastonsa. Aiheet voivat vaihdella tieteestä ja tutkimuksesta käytäntöön ja opetukseen. Abstraktien jättöaika alkaa 1.4.2020 ja päättyy 15.9.2020.

Konferenssimaksut:
31.1.2021 saakka 250 € (opiskelijat 200 €)
1.2.2021 – 31.7.2021 täysi hinta 280 €
Paikan päällä maksettu 340 €

IDT 2021 järjestetään Wienin ydinkeskustassa. Suuri osa esityksistä pidetään Wienin yliopiston päärakennuksessa Ringstraßella. Samoin näytteilleasettajien tilat ja konferenssiin ilmoittautumispalvelutiskit löytyvät sieltä. Muita yliopistorakennuksia, joissa luentoja ja työpajoja ja osastotyöskentely ja niiden esitykset pidetään ovat Campus Altes AKH, NIG (das Neue Institutsgebäude) sekä Juridicium.

IDT nettisivu

Permanent link to this article: https://www.suomensaksanopettajat.fi/idt2021/